Пошук по сайту:

Як банки диктують умови податкової політики через шантаж Мінфіну

Як банки диктують умови податкової політики через шантаж Мінфіну
Як банки диктують умови податкової політики через шантаж Мінфіну

Всіх цікавить питання, як з законопроєкту про підвищення податку, за один день, зник пункт про податок у 50% на прибутки банків.

Нардепи були здивовані, що Мінфін, який первинно сам запропонував цю норму, перед голосуванням фінансового комітету, раптово, прибирає цю ідею та приймає позицію НБУ, який зі старту був проти податку для банків.

Так от.

Сьогодні я мав розмову з дотичними до процесів людьми, які озвучили, що банки вийшли на Мінфін з фактично шантажем, що якщо норма по 50% податку для них буде в законі, вони відмовляться виходити на аукціон по ОВДП та викупати їх на суму приблизну 260 млрд. грн.

Мінфін зважив усі ризики, злякався та норму про податок у 50% прибрав.

Читайте по темі: Арештовані мільярди Pin-UP: Журналіст повідомив про тиск та злам телеграму після розслідувань про російський гральний бізнес в Україні

Тобто, фінансові установи, які за роки війни отримали на державних паперах (ОВДП та Депсертифікати НБУ) надприбутки, заробили більше ніж вони заробляли до війни, починають тепер шантажувати державу та диктувати умови оподаткування виходячи не з інтересів країни, а з власних.

Така вона в нас сильна, стабільна та незалежна банківська система.

Автор: Євген Плінський

Коментарі:

comments powered by Disqus