Пошук по сайту:

Сумнівні статки: чим заробляє на життя обраниця заступника генпрокурора Вербицького Христина Ільницька

Сумнівні статки: чим заробляє на життя обраниця заступника генпрокурора Вербицького  Христина Ільницька
Сумнівні статки: чим заробляє на життя обраниця заступника генпрокурора Вербицького Христина Ільницька

Яхти, салони, дизайнерські речі та розкішний маєток під Києвом – саме таким словами можна коротко описати життя обраниці вже відомого заступника Генерального прокурора Дмитра Вербицького, пані Христини Ільницької. Проте всі ці статки мають сумнівний вигляд, особливо зважаючи на те, що вони не відповідають не лише її доходам, а й офіційним прибуткам самого Вербицького.

У новій серії розслідування для СтопКору журналістка Ольга Левицька викрила кілька цікавих фактів з біографії Ільницької та дізналася, за який рахунок панянка дозволяє собі таке розкішне життя.

В межах розслідування знімальна група показала, що пані Ільницька дійсно живе дорого-багато – починаючи від її маєтку, закінчуючи походами до елітних салонів краси і прогулянок на яхтах. Але виникає справедливе запитання: звідки гроші? Авжеж могла б і сама заробити, але де?

Чим же займається Христина Ільницька?

Згідно з відкритими даними, ще 2017-го Христина поновила анкету на сайті кастингів, де зазначила себе як професійну танцівницю, починаючу співачку, а також професійну акторку й модель. Але вже у 2020 році з’являється яхт-клуб "Royal River", де Ільницьку називають засновницею.

Читайте по темі: Афера на 30 мільйонів: родина Владислава та Олексія Володських завищувала ціни на харчі для ЗСУ та обростала дорогими автівками

 eiqxidzeixkhab

Але власний ФОП Ільницька зареєструвала лише близько тижня тому, а інших фірм, власницею яких вона була б, на аналітичній платформі YouControl немає. За інформацією, яку надали в податковій службі, сумарний її офіційний заробіток з 2015 року склав лише 364 тисячі гривень.

Не працює і сайт, де б можна було переглянути перелік послуг та суден для купівлі та оренди. Зате лишився YouTube-канал, але майже кожне відео тут – про те, як Ільницька гарненько відпочиває на яхтах або на тематичних вечірках.

"Не менш цікаві й власники суден, які Ільницька публікує", –  зауважує журналістка.

Беремо до прикладу яхту Bavaria 37 Sport, загальною потужністю 620 кінських сил. Вона ще з жовтня 2021 року належить 33-річному Олександру Баркову. Проте за нашою інформацією, окрім цієї дороговартісної яхти на молодому чоловікові немає ані нерухомості, ані навіть авто, а сам він нібито служить в Збройних силах. Більше того, попередньо яхта належала синові "регіонала" Ландіка.

"Ми безуспішно намагалися з ним звʼязатися, щоб пересвідчитися, що він дійсно може дозволити собі такі дорогі покупки. Адже Олександр цілком може бути підставною особою для продовження управління майном в Україні біглих регіоналів. Бо попередній власник яхти - Андрій Ландік, син одіозного нардепа "Партії регіонів" Валентина Ландіка. Раніше ця яхта називалася - Неллі, на честь дружини Валентина Ландіка - Неллі Володимирівни. Після революції гідності Ландіки переховуються у Москві", – розповідає Ольга Левицька.

Таким чином виникає витання: що може повʼязувати Ільницьку з такими власниками яхт?

Можна припустити, що справи в неї пішли вгору саме з можливим початком стосунків з держслужбовцем. Це і новенький Porsche, і будинок в тому самому "Конику", ринкова вартість якого становить понад мільйон євро, який за нашою інформацією, за договором дарування Ільницька передала своїй мамі.

Окрім нерухомості та яхт-клубу, Ільницька полюбляє і систематичні походи в престижний спортзал "Царський", катання на яхті під час війни та різноманітні б’юті-маніпуляції в елітних салонах Києва. Як з’ясувала Ольга Левицька, вартість доглядових процедур у цих закладах стартує від 1400 – 4000 грн.

"Не менш важливі і витрати на розваги. В травні Христина з друзями відвідала концерт Верки Сердючки. Підспівували та танцювали вони з віайпі-зони. Ціна за таке задоволення в залежності від кількості осіб варіюється від 20 до 40 тисяч гривень за столик", – додала вона.

Таким чином, усі дизайнерські речі, регулярні відвідини салонів краси, яхти та новий маєток важко прирівняти до офіційних заробітків як самої Ільницької, так і прокурора Вербицького. І все у той час, коли хтось витрачає мільйони на підтримку армії – кидає все та йде захищати країну, а хтось витрачає десятки тисяч доларів на брендові речі та мільйони на елітну нерухомість й іномарки.

Читайте по темі: Лудоманія на держслужбі: які виграші у казино декларують українські посадовці

Тож, спосіб життя можливої обраниці заступника Генпрокурора, як і його статки, мають перевірити відповідні відомства.

Коментарі:

comments powered by Disqus